Belső folyamatok ellenőrzése

Belső folyamatok ellenőrzése

Cégünk átfogóan, és integráltan átvilágítja, felméri, ellenőrzi, kielemzi a hagyományos, és elektronikus kommunikációs útvonalakat, magát a szervezetet, szerződésállományokat, személyzetet veszélyeztető kockázatokat. Ezt követően az adatok védelmének és kiszivárgásának (adathalászat) megszüntetésének érdekében megtesszük a megfelelő javaslatokat, és az igényelt intézkedések, beleértve a folyamatok átszervezését, kockázati mutatószámrendszerek kiépítését, és a kockázat monitoringot. Vállaljuk külső kockázati szempontok feltérképezését, meghatározását, a működési kockázatok széles értelmezésű kezelését, a törvényi szabályozásoknak való megfelelés kialakítását. Elvégezzük a szervezeti egységek belső ellenőrzési rendszerének a:

  1. szegregációs (felelősségi) ellenőrzését,
  2. szervezeti (hierarchia) kontrollját,
  3. felhatalmazási, és jóváhagyási kontroll folyamatainak ellenőrzését,
  4. felügyeleti jogkörök felülvizsgálatait,
  5. személyzeti ellenőrzést,
  6. számviteli, és vezetési fegyelem kontrollját.

Ezen feladatokon belül elvégezzük a szervezetek, illetve azok ügyvitel rendjének fenti szempontok alapján történő kialakítását, folyamatos kontrollját, illetve ad hoc revízióját, az érvényben lévő országos, és közösségi jogszabályoknak megfelelően. A kontrolling standardok felállítását, illetve felülvizsgálatát FEUVE rendszer alapján végezzük. Igény esetén implementáljuk a saját fejlesztésű Vezetői Kontroll és Projektkövető rendszerünket.
Informatikai oldalon elvégezzük a lehető legminimálisabb külső, és belső veszélyforrásokkal rendelkező információs hálózat megtervezését, és kivitelezését. A teljes informatikai biztonság kialakítása integrált felügyeleti rendszer bevezetésével történik, amely kiterjed a tűzfal rendszerre, valamint szerver, hálózat, kliens, internet oldali vírus, SPAM, MailWare, és behatolás védelemre.