Projektgenerálás

projekt-generalas-rendszer-kontroll-kft

Projektgenerálás

Funkció: Kutatás-fejlesztési és innovációs projektek előkészítése.
Miért szükséges: A jogszabályok meghatározzák a kutatás-fejlesztési és innovációs projektek tartalmi és felépítési feltételeit, ezért csak az ezeknek megfelelő projektek minősülnek ilyen tevékenységnek.

  • Kiválasztott projekt alapelveinek meghatározása és leírása: fejlesztési célok, tervezett újdonságtartalom, műszaki-technikai bizonytalanságok, fejlesztési koncepciók és elképzelések, fejlesztési kockázatok és azok kezelése.
  • Feladatszintű munka-, erőforrás- és költségterv kialakítása a projekt lebonyolításához.
  • Projekt megvalósítási alapdokumentumának kialakítása, amely alapján elindulhatnak külső források bevonása (pályázatok, hitelkérelmek), kutatás-fejlesztési tanúsítás igénybevétele és a projekt kivitelezése.

Esettanulmány

Eset leírása: Üzleti partnerünk, aki édesipari termékeket gyárt, jogszabályi változások miatt szükséges volt megújítania termékszerkezetét. A vállalkozás stratégiai fejlesztési terve keretében két kutatás-fejlesztési projektlehetőséget azonosított és rangsorolt, amelyek megvalósításához kedvezményes külső források is bevontathatóak. Azonban ehhez a projektet jogszabályi előírásoknak megfelelően kellett felállítani és leírni kutatás-fejlesztési projektként.

Feladat: Az általunk kiválasztott két projektlehetőség jogszabályi feltételeknek megfelelő kutatás-fejlesztési projektként történő felállítása, leírása és a projektalapító dokumentáció elkészítése.

Eredmény: Társaságunk 4 hét alatt sikeresen felállította és leírta a kutatás-fejlesztési projekteket. Ennek során egyszerűsítettük a projekt eredeti munkatervét, ami 3 hónappal csökkentette a projekt időtartamát és 19%-kal csökkentette a tervezett költségeket. Az elkészített dokumentáció alapján a vállalkozás elindíthatta a pályázatát, valamint elvégezhette a szükséges kutatás-fejlesztési tanúsítási eljárást azzal a céllal, hogy csökkentse az adózási kockázatokat.