Kommunikációs hálózatok

Kommunikációs hálózatok

Helyi, és több telephelyes hálózatok
A strukturált hálózatok az informatikai rendszerek alapjai. Az informatikai, és kommunikációs rendszer összes hardveres, és szoftveres eszköze ezen keresztül kapcsolódik össze, kommunikál, tehát kulcsfontosságú a megbízhatóság, és gyorsaság tekintetében. Az átgondolt tervezés, és a gondos kivitelezés nagyon sok napi üzemeltetési problémától, és többlet költségtől kíméli meg a vállalatot. Egy ilyen rendszer térben, teljesítményben, és kapacitásban a változó igényeknek megfelelően, olcsón, és egyszerűen bővíthető.
Optikai adatátvitel
Telephelyek nagytávolságú, nagy sávszélességű összeköttetésének megvalósítására, vagy központi, nagy sávszélességű eszközök integrációjához cégünk komplex optikai adatátviteli megoldásokat kínál a tervezéstől a kivitelezésig.
Vezeték nélküli hálózatok
Napjainkban egyre inkább előtérbe kerül mobilizáció. A felhasználók egyre szélesebb köre igényli, hogy bárhol, bármikor a hálózathoz tudjon kapcsolódni, és a vállalati szokások is ebbe az irányba mozdulnak el. A folyamatot erősítik a mobil eszközök, notebookok, okostelefonok, tabletek népszerűsödése, terjedése, de akár kisebb-nagyobb irodák hálózatának költséghatékony kialakítása során is szóba kerülhet vezeték nélküli hálózat kialakítása. Cégünk nagy tapasztalatokkal rendelkezik egyszerű, és összetett, biztonságos vezeték nélküli hálózatok kialakításában, a tervezéstől a kivitelezésig.
Vezeték nélküli szélessávú adatátvitel
A vezeték nélküli hálózatok másik felhasználási területe az, amikor a hagyományos kábeles kapcsolat kialakítása valamilyen oknál fogva nem lehetséges, vagy túlzott drága lenne. Ezekben az esetekben vezeték nélküli pont-pont kapcsolat alkalmazása jöhet szóba.
A Rendszer Kontroll Kft. által alkalmazott technológiának köszönhetően olyan vezeték nélküli gerinchálózat alakítható ki, mellyel akár 13 km-es távolság, és 1,4 Gbps feletti adatátviteli sebesség is megvalósítható. A technológia alkalmazásával költséghatékony módon valósíthatóak meg telephelyek, épületek hálózatainak nagytávolságú, és nagy sávszélességű összeköttetése, illetve internet szolgáltatással történő ellátása.